Miten nettisivut voivat auttaa yritystäsi kasvamaan vuonna 2021?

Vuonna 2021 läsnäolo verkossa voi auttaa liiketoimintaasi lopullisen läpimurron tekemisessä. Tarjoamiesi palveluiden mukaisesti räätälöity internetsivusto, jonka avulla asiakkaat voivat tehdä ostoksia netissä tai osallistua persoonallisuuttasi vahvistavaan keskusteluun ja joka asemoi sinut alasi asiantuntijana, voi tehdä ihmeitä ja kasvattaa tuottojasi ja yrityksesi tunnettuutta.


Kuva: Coffee Bean @ Pixabay

Jos yritykselläsi ei tänä päivänä ole verkkosivuja, kuluttajat voivat epäillä liiketoimintasi aitoutta. Erinomaisia sivustoja rakentaneet yritykset kilpailijoitaan askeleen edellä, sillä digitaalisessa maailmassa yrityksen sivuston ulkonäkö ja toimivuus ovat yhtä tärkeitä kuin kivijalkamyymälän julkisivu ja sisustus. Oleellista on ottaa huomioon yrityksen toimiala ja suunnitella sivut kohdeyleisön ja tarjottujen palveluiden mukaan. Hyviä esimerkkejä tässä mainiosti onnistuneista eri alojen yrityksistä ovat Suomalainen Kirjakauppa, Mr Green ja Intersport. Nettisivujen luominen antaa sinulle mahdollisuuden tehdä hyvä ensivaikutelma ja vakuuttaa ihmisille, että olet oikea yritys. Ja eräs tärkeimmistä syistä, miksi sinun kannattaisi rakentaa nettisivut yrityksellesi, onkin, että se kasvattaa yrityksesi uskottavuutta. Mutta palataan tähän myöhemmin.

Keskustellaan nyt eri syistä, miksi nettisivusto voi markkinoida, kasvattaa ja ylläpitää verkkoliiketoimintaasi vuonna 2021.

Verkkosivusto auttaa asiakkaita löytämään sinut

Maailma on muuttunut digitaaliseksi, ja jos et vielä ole internetissä, voit hävitä monia potentiaalisia liidejä ja asiakkaita. Eräs tärkeimmistä tavoista, joilla voit tuoda esiin digitaalista olemassaoloasi, on verkkosivusto.

Vahva läsnäolo internetissä kasvattaa yrityksesi myyntiä ja tulosta. Ammattimaisen verkkosivuston avulla teet itseäsi tunnetuksi. Verkkosivuston avulla kasvatat todennäköisyyttä, että yrityksesi nimi tulee esiin, kun tarjoamaasi palvelua etsitään internetin hakupalveluiden avulla.

Voit myös lisätä kotisivullesi erilaisia ohjeita, reittejä, aikatauluja, yhteystietoja ja monia muita tietoja, jotka auttavat ihmisiä löytämään sinut.

Mikäli yrityksesi on netissä toimiva virtuaaliyritys, sivusto lisää liikennettä palveluihisi ja auttaa sinua luomaan tietynlaisen ystävällisen tunnelman. Sivustosi värit, valokuvat ja blogipostaukset saavat asiakkaat tuntemaan samaa hauskuutta ja rentoutta kuin he tuntisivat fyysisessäkin liikkeessä. Ja mikä vieläkin parempaa, sivustosi on näkyvissä 24/7, mikä on arvokas markkinointietu.

Sivusto auttaa sinua erottumaan kilpailijoista

Olemme jo keskustelleet siitä, kuinka brändit ja yritykset ovat muuttumassa digitaalisiksi. Mutta tämän myötä muodostuu myös kilpailuun liittyvä ongelma. Jos sinä olet verkossa, niin ovat kilpailijasikin.

Miten siis voit saada brändisi erottumaan kilpailijoistasi? Vastaus löytyy erilaisesta verkkosivustosta. Tapa, jolla suunnittelet, luot sisältöä ja mainostat palveluitasi, kertoo asiakkaille brändistäsi. Ja verkkosivustot ovat eräs vahvimmista tavoista tämän toteuttamisessa.

Läsnäolo verkossa on nykyisin suosittua ja käytännöllistä, mutta tässä suhteessa monet yritykset vielä harkitsevat ratkaisevan askeleen ottamista. Mitä tämä tarkoittaa sinun kannaltasi?

Se on mahdollisuus, johon sinun kannattaa tarttua. Jos kilpailijoillasi ei vielä ole nettisivustoa ja sinulla on, kasvatat näkyvyyttäsi heihin verrattuna.

Muista kuitenkin, että verkkosivun rakentamisessa kannattaa jatkuvasti pitää mielessä selkeät tavoitteesi ja kohdeyleisösi mukaan räätälöity ainutlaatuinen strategiasi. Tämä auttaa sinua kasvattamaan liidiesi määrää ja myyntiäsi ja siten kasvattamaan liiketoimintaasi.

Ja muista, että jokaisella yrityksellä on hyvä mahdollisuus erottua muista kehittämällä oma sivustonsa, etenkin paikallisella tasolla. Sinun on siis varmistettava, että sivustosi on ainutlaatuinen ja räätälöity perustuen asiakkaidesi tarpeisiin. Näin pysyt aina joukon kärjessä.

Sivusto helpottaa markkinointia

Digitaalinen markkinointi on erilaisten digitaalisten kanavien kautta tehtävää mainontaa. Pohjimmiltaan se on sisältöä, joka näkyy eri hakukoneiden tuloksissa, sivustoilla, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä ja mobiilisovelluksissa. Sinun on hyödynnettävä sivustosi kävijävirtaa ja kohdennettava markkinointiasi valikoiduille asiakkaille ja saatava näin parasta vastinetta mainontaan käyttämillesi varoille.

Sivusto voi toimia yrityksesi liidien konvertointialustana. Voit luoda erityisiä sivuja täynnä myyntitekstejä ja toteutettavia kehoituksia toimintaan (CTA). Näin voit kasvattaa liidiesi konvertointimahdollisuuksia ja markkinoida brändiäsi paremmin.

Tällä tavoin voit sivustosi tai kotisivusi (nettiyritys) kävijäliikennettä kasvattamalla helposti hyödyntää digitaalista markkinointia sekä kasvattaa prospektiesi määrää ja liiketoimintaasi.

Sivusto tarjoaa parempaa asiakaspalvelua

Nykyisin ei enää seurata tarkoin jokaista asiakkaan tekemää valitusta, pyyntöä tai ostoa. Yrityksen omistajana sinun on sen sijaan toteutettava säännöllisiä tutkimuksia selvittääksesi, mitä asiakkaasi oikeastaan ajattelevat yrityksestäsi. Näin voit kerätä täsmällistä tietoa, jota voit hyödyntää palvelujesi parantamisessa. Esimerkiksi sivuston UKK-sivun avulla voit auttaa asiakkaita löytämään heidän kaipaamiaan vastauksia.

Käyttäjät tai kuluttajat voivat myös jättää sinulle ehdotuksia tai kommentteja, ja voit vastata asiakkaiden huolenaiheisiin suoraan niiden ilmetessä.

Lopuksi

Tyylikkään ja miellyttävän fyysisen liiketoiminnan tavoin hyvä sivusto houkuttelee asiakkaita ja auttaa sinua pitämään heidät. Hyvä sivusto erottaa usein asiakkaan hyvän kokemuksen huonosta kokemuksesta.