Textpattern ja Youtube
Me harvaisen monet TXP-julkaisujärjestelmän käyttäjät monesti mietimme voiko asiat tuottaa helpommin. Yksi näistä mietinnän kohteista saattaa olla Youtuben videoiden sijoittelu nopeasti ja helposti. Aloitetaan.
Aluksi meidän tulee luoda Textpatternin hallintapaneelin kautta uusi Muokattava kenttä. Siirry siis TXP:n hallintapaneelissa kohtaan Hallinta / Asetukset / Lisäastukset.
Selaa Muokattava-otsikon alle ja kirjoita johonkin Muokattavaan kenttään: Youtube. Muokattavan kentän numerolla ei ole mitään väliä.
Tämän jälkeen meidän tulee lisätä artikkelin lomakkeeseen pieni määrä koodia, jotta saisimme itse videot näkyviin. Siirry TXP:n hallintapaneelissa kohtaan Esittelytapa / Lomakkeet ja avaa articleform nimeltä default, tai se jota käytät kirjoitustesi alustana.
Itse koodi tulee näyttämään tältä. Sijoita se articleformissa kohtaan johon haluat videon ilmestyvän:
<txp:if_custom_field name="Youtube">
<p><object type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350" data="http://www.youtube.com/v/<txp:custom_field name="Youtube" />"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/<txp:custom_field name="Youtube" />" /><param name="quality" value="best" /><param name="wmode" value="transparent" /></object></p>
</txp:if_custom_field>
Koodista löytyy kohdat width ja height. Näiden arvoiksi voit määrittää haluamasi, kunhan vain muistat säilyttää vanhan videon kokosuhteen 425:350. Täten voit määrittää leveydeksi vaikka 400 ja korkeudeksi 329. Tällöin videon koko sopii paremmin itse sivuston leveyteen.
Miten tätä sitten käytetään? Sisältöä kirjoitettaessa Lisävalinnat-otsikon alta löytyy nyt kohta Youtube. Tähän sinun tulee sijoittaa Youtuben videon koodi jos haluat lisätä artikkeliin videon.
Videon koodi löytyy itse videon linkistä. Esimerkiksi http://www.youtube.com/watch?v=8bbTtPL1jRs
videon koodi on sarjanumero joka löytyy v=:n jälkeen. Tässä esimerkissä sarjanumero on 8bbTtPL1jRs
.
Valmis artikkeliin tulostuva Youtube-koodi näyttää tältä:
<p><object type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350" data="http://www.youtube.com/v/8bbTtPL1jRs"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8bbTtPL1jRs" /><param name="quality" value="best" /><param name="wmode" value="transparent" /></object></p>
Rähinän Jukka Svahn, nuori vanha bloggari, ammoisten aikojen sampo, hullu ja aivan liian normaali — kaikkia erikseen ja samaan aikaan.
Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.
Blogimerkintää "Textpattern ja Youtube" muokattiin viimeksi 5398 päivää sitten, eli maanantaina 28.12.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 4 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.
Oho, tänne se sitten saapui ja joutui. Jei :-P
Jep. Tämä juttu julkaistiin muutama tunti sitten. Oikeastaan todella hyödyllinen opas Textpatternin käyttäjille. Taidan soveltaa systeemiä jossain vaiheessa tuolla Metallimusiikki.net:in videosalissa, jossa on enimmäkseen näitä Youtube-videoita.
Kiitos kun naputtelit artikkelin, Gocom!
No, Petri ei huomannut, että tällainen plug-in on jo olemassa, siinä saa kaiken lisäksi valita haluatko käyttää javascriptiä vai tavallista tapaa, eikä sekään osaamista vaadi.
Eikä niiden flash-videoiden näyttäminen sivuilla satunnaisesti vaadi yhtään mitään, liität koodinpätkän tavallisesti artikkelille tarkoitettuun textareaan…
Niin, onhan tuollaisiakin lisäosia siellä Textpattern Resources -sivustolla, mutta tämä Jukan naputtelema systeemi esittää nimenomaan yhden tavan (monista tavoista) toteuttaa Youtube-videoiden liittämisen artikkeliin. Hienoa vaan kun pystyy tekemään asioita monella eri tavalla. Eiks nii? :-)
Jukan ohjetta noudattamalla on mahdollista muokata myöhemmin esim. kaikkien videoiden mittasuhteita yhtä Textpatternin lomaketta päivittämällä. Jos videoita on vaikka 200 kappaletta ja ne kaikki on liitetty erikseen artikkelille tarkoitettuun textareaan, on niiden muokkaaminen jälkikäteen erittäin raskas urakka. Pistämällä videoille yhteiset tiedot (ne object- ja embed-koodit yms.) samaan lomakkeeseen, voidaan jälkikäteen lomakkeen tietoja muokkaamalla vaikuttaa kaikkien videoiden ominaisuuksiin / kokoon / esitystapaan.
Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 4 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan Vierailijat. Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2007/04/26/textpattern-ja-youtube.
Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Textpattern ja Youtube. Se julkaistiin 26. päivä huhtikuuta 2007. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!