Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

SanomaWSOY hörppäsi Blogilistan

Blogilista-palvelu, joka vielä muutamia päiviä sitten kuului Manta Roy Holdings Oy:n leiviin, on nyt pieni osa suurta SanomaWSOY:n palvelukatalogia. Blogilistan myymisestä uutisoitiin SanomaWSOY:n nettisivuilla kuluvan viikon maanantaina. Listalta löytyy yli 12 000 kotimaista tai suomalaisiin aiheisiin liittyvää weblogia.

Sivuston ostanut jättifirma kertoo aikovansa kehittää Blogilistasta aikaisempaa monipuolisemman ja “helpommin lähestyttävän” palvelun. Manta Ray Holdings Oy:n omistaja Alex Nieminen kommentoi tapahtunutta toteamalla SanomaWSOY:lla olevan halua ja resursseja kehittää palvelusta nykyistäkin toimivampi ja paremmin sen käyttäjiä palveleva paketti.

Alex Niemisen omistama sijoitusyhtiö osti Blogilistan vuoden 2005 ensimmäisellä puoliskolla. Palvelua pyöritti sitä ennen Sami Köykkä, joka on parhaiten tuttu vuonna 2002 avatusta Pinseri-blogista.

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "SanomaWSOY hörppäsi Blogilistan" muokattiin viimeksi 4476 päivää sitten, eli torstaina 12.03.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 3 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Anda kommentoi 4942 päivää sitten

Jotenkin tulee suru puseroon, kun ajattelee, että taas yksi pikku pala on yhdistynyt osaksi jättiä. Nykyään tuntuu muutenkin trendi olevan se, että pienet katoavat ja jäljelle jää vain muutama megakolossaalinen mediatalo, jotka omistavat kaiken. Se syö vaihtelevuutta.

Sääli.

Bitten kommentoi 4942 päivää sitten

Anda: Ei se ole mikään trendi. Jo aikoinaan kaikenmoiset Aleksanteri Suuret ja hunnit ja ketkä ja mitkä lie jo omivat pienet valtiot omikseen. Nykyisenlaisessa bisnesmaailmassa tunnetuin esimerkki on ehkä Microsoft, joka on vallannut ties kuinka monta pienyritystä.

Enempiä esimerkkejä minun tuskin tarvitsee luetella, kyllä sinä tiedät, mistä minä puhun.

Ja kyllähän se oli tavallaan surullinen tapaus tuo blogilistan omistajan vaihtaminen. Sanoma Digital kun ei ole niitä kaikkein sympaattisimpia yrityksiä. Pitävät hallusaan suurta osaa niistä verkkokaupoista, joissa ihmiset saavat myydä omia tavaroitaan (keltainen pörssi, huuto.net jne.), omistavat yhden suurimmista kustantamoista ja hallitsevat markkinoita ties millä aloilla.

Tuommoisilla suuryrityksillä ei aina ole tapana satsata laatuun, kun voivat rikastua turvallisesti oman monopolinsa takana. Saa siis nähdä, millainen kohtalo blogilistalla on. Toisaalta Sanomalla on niitä resursseja parantaa blogilistaa, mutta onko sille kehittämiselle sitten tarvetta Sanoman näkökulmasta. Epämääräisiin kehityslupauksiin on minun vaikea luottaa.

Koitetaan olla optimisteja. Sanoma saa kenties lisämotivaatiota kehitykselle, jos tästä tulee jotain.

Anda kommentoi 4942 päivää sitten

Bitten, ehkä ilmaisin asiani vähän huonosti. Toki näitä muita haukkovia jättiläisiä on ollut aina, mutta jotenkin tuntuu, että juuri viime vuosina nimenomaan media-alalle on syntynyt lukuisista pienistä nämä pari suurta.

Suurten siipien alle siirtyessään monen hyvän sivuston taso ja kehitys lopahtaa (ja ruutu tungetaan täyteen räikeitä vilkkuvälkkykilkemainoksia), se on nähty moneen otteeseen. Sitä minä tässä nyt eniten suren.

Kuten sanottua, koetetaan toivoa parasta ja pelätään pahinta.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 3 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2007/11/27/sanomawsoy-horppasi-blogilistan.

Korinaa kuopasta: SanomaWSOY hörppäsi Blogilistan.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää SanomaWSOY hörppäsi Blogilistan. Se julkaistiin 27. päivä marraskuuta 2007. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!