Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

Textpatterniin uusi versio ensi viikolla

Textpattern-sisällönhallintajärjestelmän uusi virallinen versio, joka on siis 4.0.6, on tarkoitus julkaista ensi viikon puolella. Tällä hetkellä Textpatternin kehitystiimi etsii vapaaehtoisia testaamaan uusimman version julkaisukandidaattia, joiden tehtävä on testailla järjestelmää ja ilmoittaa TXP:n väelle siinä mahdollisesti ilmenevistä ongelmista ja virheistä.

Päällisin puolin uusin versio tuntuu sen testiversiota tarkastellessani olevan samanlainen kuin edeltäjänsä. Sen hallintapaneeliin on kuitenkin tehty pieni, mutta todella mukava, korjaus. Nyt yksittäisen välilehden klikkauspinta-alaa on kasvatettu. Konehuoneessa järjestelmä on nähtävästi saanut kovin paljon mullistuksia. Uusi versio tuntuu korjaavan kaksi tietoturva-aukkoa (yksi parantaa hallintapaneelin SQL-rakennetta, toinen kirjautuneen käyttäjän evästeen olomuotoa). Vanhoja tageja on otettu pois, osaa korjattu. Pari uuttakin TXP-tagia löytyy:

Molemmat uudet tagit liittyvät järjestelmän julkisen puolen hakukoneeseen. Ylempi on nähtävästi ehtolause, joka suorittaa sen sisälle asetetun materiaalin, mikäli käyttäjä tarkastelee hakutuloksia. Alempi tulostaa ruudulle haussa käytetyn hakulauseen, tai -sanan.

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "Textpatterniin uusi versio ensi viikolla" muokattiin viimeksi 3953 päivää sitten, eli maanantaina 28.12.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 4 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Marko kommentoi 4652 päivää sitten

Hmm mitenhän helposti tuo on päivitettävissä 4.0.5 -> 4.0.6
Sillä ei olisi mitenkään iloista menettää vaivalla pistettyä systeemiä päivityksen yhteydessä :)

Petri kommentoi 4652 päivää sitten

Päivitys on helppo hoitaa parissa minuutissa. Kirjoitin tästä aiheesta pikaoppaan vuoden 2006 tammikuussa. Versiosta toiseen siirtyminen onnistuu samaan tapaan uusimmassakin versiossa. Päivityksessä et menetä mitään. ;-)

Tietysti jos olet tehnyt omia muokkauksiasi johonkin Textpatternia pyörittävään tiedostoon, niin nehän joudut joko korvaamaan uusilla tiedostoilla, tai tekemään omat kustomointisi uusimman version vastaaviin tiedostoihin.

Gocom kommentoi 4652 päivää sitten

Minun mielestäni 4.0.6. ei oikeastaan sisällä mitään hienoa tai uutta – oikeastaan enemmänkin huonoa, kuten yksi ylimääräinen keksi (joka ei tee mitään?! vielä…), pluginit vaativat lisää koodia oletuksena (jos ne jotenkin muokkaavat adminpaneelia), ja eipä siinä ole mitään uuttakaan.

Eräällä tavalla voisin sanoa, ettei Textpatternia tarvitse edes päivittää tuohon 1.0.6. versioon (kyllä se on texpatternin kuudes julkaisuversio – eh… ja vuosia on kulunut 6?). Ja eihän Textpatternin kehitystiimiin kuulukaan enään kuin 3 henkilöä, olisiko Textpattern vihdoinkin kuolemassa? Ainakin kehitysvauhti on hidastunut, eikä se muulloinkaan ole ollut nopeaa. Ja eiväthän he otakaan lisää jäseniä, eikä kiinnostusta muutenkaan riitä TXP:tä kohtaan.

No ainakaan 4.0.6. ei voi hajoittaa mitään, sillä ei se uutta sisällä. Tuo klikkauspinta-ala on ihan hieno korjaus. Nyt valikko sentään toimii useammalla kuin kolmella selaimella: nyt se nimittäin on tehty CSS:llä eikä JS:llä. No, ei vieläkään Textpatternilla voi kirjoittaa ilman JS-tukea.

Kyllähän tuon valikon tabsin olisi aikaisemminkin pitänyt olla kokonaan klikattava mutta näköjään Petrillä ei ollut. Mitäs se sanoo: ei toimi tuon valikon JS ;)

Petri kommentoi 4644 päivää sitten

Uusi versio julkaistiin 3. päivä kuluvaa kuukautta. Lisää infoa kehitystiimin blogista. Tuon päivityksen yhteydessä listattiin yksityiskohtaisemmin mitä kaikkea uusi versionumero tuo. En ole koodari, mutta tuskinpa ainakaan huonompaan suuntaan menee jos tietokantakyselyitä tehdään vähemmän, evästeiden osalta tietoturvaa parannetaan jne. ;-) En usko TXP:n olevan kuolohon lankeemassa, vaan hommat tuntuvat pyörivän verkkaiseen tahtiin, kuten on aina ollut tämän päivitystyökalun suhteen. Muistaakseni siihen aikaan kun elettiin versiossa 4.0.3 kesti puolisen vuotta kunnes 4.0.4 saapui, mutta ilmestyi joka tapauksessa.

Onko tuossa väitteessä, ettei Textpatternin kehitystiimiin oteta uusia jäseniä, ihan todellisuuspohjaa vai onko se vain sinun epäilysi? Jos se pitää paikkansa, ettei joukon jatkoksi enää huolita osaajia, niin onhan se kieltämättä aika huolestuttavaa.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 4 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2008/01/28/textpatterniin-uusi-versio-ensi-viikolla.

Korinaa kuopasta: Textpatterniin uusi versio ensi viikolla.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Textpatterniin uusi versio ensi viikolla. Se julkaistiin 28. päivä tammikuuta 2008. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!