Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

Suomen Parhaat Verkkosivut

Jälleen on aika kilpailla. Viime vuonna järjestetty Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailu on jälleen käynnistynyt. Kisa on avoinna aikavälillä 1.1.–31.10.2008. Viime vuonna osallistuminen kilpailuun maksoi muistaakseni satakin euroa, mutta nyt se on kaikille avoin. Tosi fantsua. Tosi epäfantsua. Kaikenlaista sitä tässä maailmassa kehitelläänkin. Kilpailussa on kieltämättä hienoja ja aidosti hyödyllisiä palkintoja tarjolla, kuten radiomainoskampanjaa (arvo jopa 7000 euroa) ja Googlen AdWords-kampanjaa satojen eurojen edestä.

Kilpailun nettisivut sijaitsevat osoitteessa www.suomenparhaatverkkosivut.com.

Tässä tapauksessa kulmakarvojani nostelee se tapa miten verkkosivujen “parhautta” pyritään mittaamaan. Arvovaltainen tuomaristo pääsee valitsemaan kandidaattien keskuudesta parhaiksi katsomansa sivustot ja jakamaan niille pystiä ja pyteliä. Kisassa jaetaan lisäksi kuukausipalkintoja yleisön suosimille ehdokkaille. Kilpailun nettisivuilta löytyy vuoden 2007 tuomaristoon kuuluneen kaikenmaailman johtajia ja päätoimittajia. He arvostelivat parhaansa mukaan viime vuoden kisassa voittajaehdokkaat näiden mukaan:

Näiden lisäksi lautamiehet saattoivat harkintansa mukaan tuomaroida käyttäen sellaisia kriteerejä kuin:

Kuinkahan moni näistä raatiin valituista hepuista on erikoistunut tai edes joskus osallistunut nettisivujen toteuttamiseen?

Päivitys 11.2.2008: Sain sähköpostia kilpailua järjestävältä taholta, herra Pauli Vuoriolta, joka ystävällisesti informoi kilpailun kehittämiseen tähtäävistä suunnitelmista ja sen edellisen vuoden raadin jäsenten taustoista. Vuorion suostumuksella liitän tähän suoran lainauksen sähköpostiviestistä, joka kolahti sähköpostilaatikkooni viime lauantaina.

Kaikki ovat osallistuneet verkkosivujen toteuttamiseen, mutta kaikki eivät itse ole tehneet sivuja. Viime vuoden tuomaristossa todennäköisesti Nitro Fx:stä ja Suunnittelutoimisto Tuulettimesta tuli parhain asian tekninen tietämys ja Hakukonemediat Oy:n toimitusjohtaja taas tiesi parhaiten sivujen löydettävyyteen liittyvistä asioista.

Joukossa on sekä isojen, että pienempien yritysten edustajia, että myös ikähaarukka, kokemusvuodet mainonnasta siis ovat laajat.

Olli Linjala on varsin kuuluisa kouluttaja Suomessa ja vaikka hänellä onkin aikaisempi vankka mainosmiehen tausta hän toimi "maallikkojäsenenä". Vuoden 2008 Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailun tuomariston valintaa ja ja koko kilpailun voittajien valintaa tullaan kuitenkin uudistamaan.

Toimitusjohtaja mainitsi myös, että tälle kilpailusivustolle aiotaan lisätä palauteosio, minkä välityksellä voidaan lähettää palautetta suoraan kilpailun järjestävälle taholle.

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "Suomen Parhaat Verkkosivut" muokattiin viimeksi 5220 päivää sitten, eli perjantaina 21.08.2009 kello 20:08. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 11 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Gocom kommentoi 5785 päivää sitten

Varmaankin harva raadin jäsenistä tajuaa hölkäsen pöläystäkään nettisivuista, ainakin siltä vähän tuntuu :)

Aikooko Petri lähteä kisaan mukaan jonkin nettisivun turvin, vaikka Gootti.netin? ;P

Petri kommentoi 5785 päivää sitten

Jep, siltä minustakin tuntuu, kun eipä ainakaan nuo männävuoden juryn jäsenet titteleidensä perusteella tunnu olevan parhaimpia mahdollisia arvioijia. Kilpailuun tulisi jonkin verran uskottavuutta jos lautamiesten seasta löytyisi näiden toimitusjohtajien ja muiden sikariportaan edustajien sijaan vaikkapa Web-graafikkoa, -suunnittelijaa, -koodaria, plus joku käytettävyys ja esteettömyysasiantuntija.

En ole osallistumassa. Entä sinä itse? Siellähän on tämä joku yksityisten kotisivujen tai blogien kategoria yleisölle avoinna. ;-)

Gocom kommentoi 5784 päivää sitten

Minä en ainakaan ole osallistumassa. Kun miettii miten kehnolla osaamisella jopa kilpailun kotisivut on tehty. Sitten kun mietitään noiden ilmoittautuneiden sivustojenkin tasoa. Mukana on mm. nokia, finnair ja muita jättisivustoja.

No ovathan ne ihan siistin näköisiä – ookoo, mutta eipä toimi ilman javascriptiä ja kaikki sivustot ovat muutenkin taulukkoa taulukon sisään. Ja kun mietiään nokian sivua hyvänä esimerkkinä: siellähän ei osaa erkkikään navigoida – jos sitten ei käytä googlea apuna. Ainakaan itse en mistään löytänyt linkkiä puhelinten päivityssivustolle josta voi ladata päivityspaketit. Eli toisin sanoen, jep se navigointi on kunnossa.

Kuka tuosta raadista muuten edes arvio teknistä toimivuutta? Mitä tämä tarkoittaa? Miten helposti voi linkkiä painaa? Voiko selaimen selainpalkkia liikuttaa, vai katsooko oikeasti joku koodia? Olisi kyllä kiva nähdä jonkun kenkäliikkeen toimitusjohtajan tutkailemassa koodia “What does this br-mean? Boaur Replier?” :-)

Mutta onhan siellä mukana ihan kivojakin sivustoja, tosin toivoisin mukaan lisää noita pikkusivustoja, jotka osaavat monesti olla aika yllättävän hienoja.

shovi kommentoi 5783 päivää sitten

Palkinnot ovat kyllä hienoja, mutta osallistuakseen tarvitsee maksaa reilu huntti. Ei-kaupallisten sivujen osallistuminen onkin ilmaista, mutta palkinnot ovat luokkaa “kahvinkeitin ja murukahvia”.

www-wera kommentoi 5783 päivää sitten

Kisa on ilmainen blogeille, foorumeille ja yksityissivuille. Parhaat sivustot valitaan äänestämällä, äänestys on ilmainen ja tapahtuu sivujen kautta kilpailijan numeroa käyttäen. Joka kuukausi julkaistaan eniten ääniä saanet sivut joka sarjasta. Kohta on tulossa tammikuun tulokset!

Eli osallistuakseen ei tarvitse maksaa reilua hunttia, jos kyseessä ei ole yrityssivut. Tämäkin Kuopassa.com vaan rohkeasti mukaan sinne!!!!!

Bitten kommentoi 5782 päivää sitten

Alkaa pikkuhiljaa (hiljaa ja “hiljaa”..) tympimään tällaiset “mikä on paras”-kilpailut. Viihdettähän ne tarjoavat seuraajilleen ja voittajille varmaan paljon kunnia ja muuta vastaavaa, mutta minun puolestani saisivat loppua kokonaan vaikka oscar-gaalatkin. Ensinnäkin, “mikä on paras”-äänestyksissä suosio ratkaisee ja suosiohan ei ole sama asia parhaus (huh, mikä sana). Toiseksi, aina sitä suosiotakaan ei mitata niin, että niihin lopputuloksiin olisi luottaminen. Luotettavan asiantuntijaraadin muodostaminen olisi periaatteessa mahdollista, mutta tapahtuuko näin käytännössä koskaan?

Mutta mikäs nyt pahan tappaisi?

Suomen parhaat verkkosivut-kilpailu ei saa kiitosta tältä pojalta.

Ei mitään ihmeellistä? kommentoi 5774 päivää sitten

Hassua, että Webmarkin (joka toteutti Suomen parhaat verkkosivut-kilpailun) hallituksessa on Kari Korkiakoski, joka on Business Development Director Euro RSCG Oy:ssä, joka on toteuttanut ko. kilpailun kokonaiskilpailun voittaneen saitin.

http://www.webmark.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=34
http://www.eurorscg.fi/contact.php
http://www.eurorscg.fi/showcase.php?p=17 (tab 04)

Ei kai tässä tietenkään mitään ihmeellistä ole, eihän?

ps. onko tuollainen pelkästään flässisivu oikeasti hyvä tapa tehdä sivuja?

Petri kommentoi 5774 päivää sitten

Ymmärtääkseni Suomen Parhaat Verkkosivut -sivuston on tekniseltä puolelta toteuttanut Webbinen, joten mitä tarkoitat viittaamalla Webmarkin toteuttaneen SPV-kilpailun? Mainittu Kari Korkiakoski on kieltämättä sekä Webmarkiin että Euro RSCG Osakeyhtiöön. “Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa”, kuten jo lastenlaulussakin kerrotaan.

Pauli Vuorio kommentoi 5770 päivää sitten

Ei joku Webmark liity Suomen Parhaat verkkosivut kilpailun järjestämiseen tai toteuttamiseen miteenkään. Myös linkeillä: http://www.webmark.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=34
http://www.eurorscg.fi/contact.php
http://www.eurorscg.fi/showcase.php?p=17 (tab 04)
ei ole mitään tekemistä kyseisen kilpailun kanssa.
Kari Korkiakoski ei ole myöskään ollut missään raadissa, tuomaristossa tai kilpailun järjestämisessä mukana. Kukahan laittaa väärää tietoa?
Saattaahan tietysti olla että kyseinen yritys on jonkun kilpailusivuston tekninen toteuttaja, mutta se ei liity mitenkään siihen, että olisi järjestäjä tai kilpailun toteuttamisessa mukana tms. Toivottavasti tämän tiedon julkaisija uskaltaa tulla omalla nimellään esille ja kertoa, mistä kyseiset tiedot ovat peräisin.
Lisäksi täytyy mainita ylläoleviin kirjoituksiin yleisesti, että Suomen parhaat verkkosivut kilpailun yksi tuomari Timo Railosta tutka.org on tehnyt kirjoituksen:
“Ylipäätään mietittäisiin kenelle ollaan tekemässä ja viestimässä ja mitä ollaan viestimässä”, suunnittelutoimisto Tuuletin Oy:n toimitusjohtaja Timo Railo toteaa verkkosivujen suunnittelusta.

Tätä voidaan pitää nettisivujen lähtökohtana, mutta sitä seuraa pitkä lista asioita, jotka pitää ottaa huomioon. Kuinka suuri sivuihin käytettävä budjetti on, kuka tuottaa sisällön ja kuka tekee graafisen suunnittelun? Railon mukaan suunnitteluun liittyy useita sudenkuoppia.

Kirjoituksessa Timo Railo kertoo myös yksityiskohtaisemmin asiasta.
Valitettavasti tutka.org joka on uutisen tekijä on ilmeisesti jo poistanut arkistostaan k.o kirjoituksen.
Tuomaristossa oli siis myös todistettavaa osaamista johtotasolla asiasta.
Tärkeää on myös, että asiaa katsotaan myös käyttäjien kannalta, eikä tuomaristossa ole pelkästään sivujen tekijöitä. Näin vuonna 2007, mutta myös vuonna 2008 tämä on yksi tärkeä
huomio asiassa.
Jos joku ei ole löytänyt oikeaa tietoa vuoden 2007 kilpailusta, niin

vuoden 2007 päätuomaristo oli seuraava:
Lehdistötiedote 01.11.2007, vapaa julkaistavaksi

Vuoden 2007 tuomaristossa ovat

Antti Villanen, varatoimitusjohtaja, Nitro FX Oy

Paavo Vasala, päätoimittaja, verkkolehti Mediaviikko

Timo Railo, toimitusjohtaja, Suunnittelutoimisto Tuuletin Oy

Mika Niininen, toimitusjohtaja, Kaupunkilehti Tamperelainen, Suomen Lehtiyhtymä

Jukka Langi, toimitusjohtaja, Hakukonemediat LSA Oy

Olli Linjala, asennekouluttaja, mainosmies, Aurinkoiset Asenteet

Kaikki käyttivät omissa arvosteluissaan apuna myös omia asiantuntijoitaan, tai lähteitään. Kuka enemmän kuka vähemmän. Kyse ei ole siis pelkästään siitä, että yksi henkilö henkilönä yksin omaan omalla osaamisellaan arvosteli sivuja.
Suomen parhaat verkkosivut kilpailu ei ole siis Web graafikoiden mielestä paras verkkosivu kilpailu vaan yleiskilpailu, jossa on myös siis toki tuomarin omat mieltymykset/ makuasiat ratkaisevat.Melko mahdotonta olisikin ajatella, että olisi olemassa henkilö, joka tekisi sataprosenttisesti vain rationaalisia päätöksiä ja valintoja. Päätöksissä on on aina tunnettakin mukana.
Tilanne vuoden 2008 kilpailun osalta on se, mikäli tuntee omaavansa riittävästi asiantuntemusta kilpailun tuomaristoon, voi ehdottaa itseään mukaan!

Ainoa oikea osoite kilpailuun on: www.suomenparhaatverkkosivut.com

Jani kommentoi 5767 päivää sitten

Yrityksemme (sivusto putkikauppa.com) sai postia kyseisestä kilpailusta. Ihmettelen, että en ole aikaisemmin törmännyt tähän kilpailuun verkossa, lehdissä tai radiossa.

Petri kommentoi 5766 päivää sitten

Eipä tuota kisaa ole näemmä kovin kolossaalisella budjetilla markkinoitu, mutta näyttää kuitenkin tieto nettisivukilpailusta levinneen ihan kiitettävän hyvin. Tällaiset yksityishenkilöiden kirjoittamat blogimerkinnätkin voivat auttaa kisan järjestäjiä saamaan uusia osallistujia. ;-)

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 11 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2008/02/04/suomen-parhaat-verkkosivut.

Korinaa kuopasta: Suomen Parhaat Verkkosivut.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Suomen Parhaat Verkkosivut. Se julkaistiin 04. päivä helmikuuta 2008. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!