Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

Textpatternin artikkelit latautuvat hitaasti

Gootti.net-sivustolla, jossa tuo Textpattern pyörittää noin 1000:ta yksittäistä artikkelia, alkoi olla outoa hidastelua yksittäisten artikkelisivujen avaamisessa. Tämä oli kummallinen ongelma, joka vaivasi parin-kolmen viikon ajan. Nyt sattuman kautta ilmiöön löytyi vastaus Textpatternin FAQ-vastauksesta. Siellä ehdotettiin järjestelmän hallintapaneelin roskapostilistojen vähentämistä! Neuvo toimi. Vau. Näin yksinkertaista.

Goottisivustolla oli kärsitty noin kuukauden päivät sitten koneellisesta spämmistä. Samoja artikkeleita vainottiin lähettämällä niihin kommenttispämmiä. Yritin jossain välissä suojella julkaisuja asentamalla erityisen Defensio-liitännäisen Textpatterniin, mutta Defensio rikkoo koko kommentoinnin, joten sitä ei kannata asentaa tai aktivoida. Aatoksia-blogia pitävä nimimerkki Bitten todisti omalla saitillaan saman häiriön olevan todellinen. No joo. Asensin kuitenkin goottisivustolle useita eri roskapostilistoja, joilla kommenttispämmin saapuminen lakkasi täysin. Textpatternissahan on oletusarvoisesti vain yksi roskapostilista, jonka osoite on sbl.spamhaus.org. Näitä osoitteita voi olla useampia. Ne ilmoitetaan TXP:n hallintapaneelista löytyvän “Lisäosat”-välilehden suunnalla sijaitsevaan tekstikenttään. Käytin Gootti.net-sivustolla seuraavaa kuralistaa:

sbl.spamhaus.org,bl.csma.biz,bl.csma.biz,psbl.surriel.com, dnsrbl.swinog.ch,intercept.datapacket.net,list.dsbl.org

Tuo pitää kommenttispämmin loitolla, mutta hidastaa yksittäisten artikkelien latautumisaikaa huomattavasti. Ainakin puoli minuuttia. Useita yksittäisiä roskapostilistojen osoitteita ei siis välttämättä kannata ilmoitella. Toisaalta nyt jätettyäni vain alkuperäisen (sbl.spamhaus.org) kuralistaosoitteen jäljelle, tullaan jööttisivustolla todennäköisesti kokemaan aikaisemmin eliminoitua tuhrimista koneellisesti operoivien idioottiroskaajien toimesta. Tämä on juuri tätä. Kun yksi asia saadaan kuntoon niin toisaalla toinen asia menee päin ryppysilmää.

Lisäys: Kirjoituksessa esitetyn tuhatluvun taivutustapaa tuunattu. (Kiitos!)

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "Textpatternin artikkelit latautuvat hitaasti" muokattiin viimeksi 4185 päivää sitten, eli maanantaina 28.12.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 4 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Timo L. kommentoi 4785 päivää sitten

Eikö Textpatterniin ole tehty Akismet-pluginia? Se on minulla Wordpressissä suodattanut tehokkaasti kaiken spammin moderaatiojonoon. Eikä sitä spammia ole viime aikoina enää paljoa tullutkaan.

Bitten kommentoi 4785 päivää sitten

On se Akismet näköjään txp:llekin. En sitten tiedä, toimiiko tuo txp:llä yhtä hyvin kuin WP:llä. Itselläni on nyt parissa txp-blogissani käytössä mrw_spamkeywords_urlcount.

Gocom kommentoi 4785 päivää sitten

Höhö, parahin Mr. Manfren sohellukset toimii aina mainiosti :) On kuitenkin kyseessä yksi taidokkaimmista ohjelmoijista jonka tunnen.

Petri kommentoi 4784 päivää sitten

Ach, Akismet-pluginin versio Textpatternille kuulostaa hyvältä! En älynnytkään tuollaista edes etsiä, koska WordPressiähän en paljon käytä ja sitä myöten myöskään sille yleisessä tiedossa olevat liitännäiset eivät ole kovin tuttuja.

Bittenin mainitsema mrw_spamkeywords_urlcount on sen pluginin lähdekoodin mukaan versiossa 0.1 aika tehoton ainakin niiden spämmitermien kantilta. Mää näen pluginin koodipuolella vain kolme eri termiä, jotka ymmärtääkseni laukaisevat spämmihälytyksen. Tokihan se liitännäinen tarkistaa vielä miten monta linkkiä kommenttiin laitetaan jne., mutta riimitellään:

Jos niitä epäilyttäviksi tunnistettuja termejä on
niin vähän kuin nyt on,
niin toi taitaa olla aika tehoton.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 4 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2008/05/07/textpatternin-artikkelit-latautuvat-hitaasti.

Korinaa kuopasta: Textpatternin artikkelit latautuvat hitaasti.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Textpatternin artikkelit latautuvat hitaasti. Se julkaistiin 07. päivä toukokuuta 2008. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!