Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

B-listan käyttöehdot

Kaikkialla (tai siis täällä) kohutaan Blogilista-nimisen blogilistan uudistuneista käyttöehdoista. Ilmeisesti palvelun omistajat ovat laittaneet jotain kummallista liirumlaarumia käyttäjien hyväksyttäväksi. Tosiasiahan on se, ettei webbipalveluiden käyttöehtoja kovin moni edes lue. En minä ainakaan. Kunhan nyt varoitan teitä tästä, hyvät blogini lukijat. Että käykääpäs lukemassa ne. Periaatteessa uskon jopa onanoinnin suoraan rectumiin ryhävalaan lemmenluulla olevan fantsumpi kokemus kuin lakiteknisillä termeillä ja juridisilla ilmauksilla kyllästettyjen käyttöehtojen lukeminen ja niiden sisäistäminen.

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "B-listan käyttöehdot" muokattiin viimeksi 5609 päivää sitten, eli torstaina 12.03.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 7 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Bitten kommentoi 5912 päivää sitten

Pistetään tänne sama kommentti kuin tuonne Pimeänpelkääjään:

Aluksi Blogilistan kehitysblogissa kerrotiin kehittäjien oma tulkinta tuosta käyttöehdon kohdasta 4.8. Nyt ne ovat muuttaneet sen kohdan kokonaan:

4.8 Palvelun sisältämän materiaalin tekijän-, teollis- ja muut suojatut oikeudet ovat Palveluntarjoajalla tai sen sopimuskumppaneilla. Käyttäjän toimittaman materiaalin tekijänoikeus säilyy Käyttäjällä edellyttäen, että Käyttäjälle voi voimassaolevan lainsäädännön perusteella syntyä tekijänoikeus kyseiseen materiaaliin. Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää ja linkittää blogilistan kautta kertyvää dataa, tilastoja, analyysejä ja trendejä Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten liiketoiminnassa. Palveluntarjoajan käyttö- tai julkaisuoikeus ei koske blogisisältöjä, muuten kuin linkitystarkoituksessa.

Blogilistan kehitysblogi.

P.S. tuo Textile ohje-linkki ei taida toimia.

Anda kommentoi 5912 päivää sitten

Piti vielä sanoa se, etten tainnut olla ainoa asiasta älähtänyt. Moni ehti minua ennenkin, tuolla on jonkinlaista listaa.

http://www.karihaakana.net/arkistot/2008/05/kaeyttaejaet_ante_portas.html

Bitten kommentoi 5912 päivää sitten

Semmoinen kiinnostava seikka tähän keskusteluun tuli vielä ilmi, kun eräs bloggaaja oli kysynyt lakiasiantuntija Kemppiseltä, koskevatko nämä käyttöehdot niitä, jotka ovat rekisteröityneet Blogilistaan ennen uudistusta (vanhalla Blogilistallahan ei ollut käyttöehtoja). Tämä bloggaaja sai semmoisen vastauksen, että se on kiistanalainen asia.

Kyseinen bloggaaja kertoi tämmöisen jutun Blogilistan kehitysblogin kommenteissa.

Petri kommentoi 5912 päivää sitten

Vau. Täällä on kommentteja. Vau. Osuin kultasuoneen valitessani ajankohtaisen aiheen blogimerkinnäksi tyypillisen turhanpäiväisen jaarittelun sijaan. Olen ylpeä itsestäni ja teistä, hyvät Bitten ja Anda! Tosin olisitte saaneet edes vähän kommentoida tuota viittausta valaanluun uppoamisesta sisimpään. No, kaikkea ei voi saada.

Bitten: Se Textilen-ohjeen linkki taitaa olla taas vaihteeksi jotenkin rikki. Niillä yleensä tuolla Textpatternin puolella onnistuvat sähläämään näiden ohjetiedostojen kanssa. Valitettavasti ohjedokumentit ladataan ulkopuoliselta taholta, joten… En jaksa tehdä asialle mitään. Jos ei laiskottaisi niin sen Textile-kielen ohjeen voisi vääntää suomenkieliseksi ja linkittää sitten täältä blogin sisältä siihen, mutta se jääköön yhdeksi niistä asioista, joita lupaan tehdä mutta joita en ihan heti ole tekemässä.

Mielestäni Blogilistan uudet käyttäjäehdot pitäisi hyväksyttää vanhoilla käyttäjillä. Senhän voisi toteuttaa vaikka niin, että kun tyyppi kirjautuu Blogilistalle niin järjestelmä tsekkaa onko käyttäjä laittanut rastin ruutuun uusien käyttöehtojen hyväksymisen kohdalla. Alati muuttuvien käyttöehtojen vahtaaminen ei kuulosta kovin hauskalta.

Käyttöehtojen muuttumiselle on varmasti joku syy. Todennäköisesti se syy on “hyvä”. Nykyaikana kaikenlaiset syyt ovat lähes asiassa kuin asiassa jollain tapaa rahan käärimiseen liittyviä. Blogilistahan muuten kuuluu kaiketi edelleenkin sille SanomaWSOY:lle, joka osti sen männävuoden marraskuussa.

Gocom kommentoi 5911 päivää sitten

Ohan se hienoa että nuo oudot kohdat lähtevät ehdoista pois, mutta ottaa vähän päähän että ne ehdot muuttuvat tauotta. Onneksi en ole käyttänyt blogilistaa omistajan vaihdon jälkeen, joten en ole ehtojen mukaan hyväksynyt uusia muutettuja ehtoja. Toisekseen olen hyväksynyt vain vanhat ehdot ihan näin alkuperäisesti.

Koskakohan sinne ilmestyy kohta “Rekisteröityneiltä käyttäjiltä voidaan vaatia maksullista korvausta tai palkkiota blogin lisäämisestä” Silloin mentäisiin jo kai vähän liian pitkälle, toisaalta ei sitä tarvitse hyväksyä :D

Jos jotain hyvää etsitään: ei tuo ole blogilistan ainoa virhe, eikä se muutenkaan toimi täydellisesti. Ehkä ehdot ovat osa Blogilistan uutta ei-toimivaa brändiä ;)

Lauri kommentoi 5906 päivää sitten

WTF? Mitä paskaa siin käyttöehdossa on? En jaksais itekkää sitä ettii ja lukee :) Kuittasin luonnollisesti suoraan OK-napilla :D

Petri kommentoi 5906 päivää sitten

Siis siinä käyttöehtosivulla on ollut kaikenlaisia omituisia ehtoja ja vaatimuksia, joita ovat ilmeisesti nuo palvelun ylläpitäjät hiljattain joutuneet yleisön painostuksen takia lieventämään. Täällä on lisää keskustelua edellä mainitusta asiasta.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 7 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2008/05/13/b-listan-kayttoehdot.

Korinaa kuopasta: B-listan käyttöehdot.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää B-listan käyttöehdot. Se julkaistiin 13. päivä toukokuuta 2008. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!