Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

Sivuston huollosta

Voi kikkeliskokkelis, kun tuo huussi liruttaa. Tip, tip, tip. Vesikidutuksen minulle suomin voimin ajattelin nyt kirjoittaa vielä vähän tavaraa tänne näin, koska en osaa itse huoltaa miestenhuoneen aparaattia tuolla noin. Isännöitsijä lähettää huoltomiehet paikalle pönttöä katsomaan vasta huomenna maanantaina. Näin mahtavan aasinsillan keksin tähän pohjustukseksi. Vesivessa ja nettisivut. Kannattipa kyllä minunkin esi-isieni laskeutua puista alas ja kehittyä homo sapiensiksi.

Joskus YouTubea huolletaan. Silloin kun ne mestarit siellä jossain kaukana päättävät virittää webbisivuaan, he laittavat pienen ilmoituksen siihen saittinsa etusivulle. Se ilmoitus on vain tavallinen palikka tekstiä ja sen taustaväri on vaaleankeltainne. Tuo on hyvin yksinkertainen, mutta hyvin hyvä tapa ilmoittaa saitilla tehtävän huoltotoimenpiteitä. He eivät siis laita koko YouTubea kiinni minkään huolto-operaation ajaksi. Umptsikavauvaa, mikä huomio.

Käynnissä olevasta huollosta ilmoittaminen on ainakin kohtelias ele sivuston käyttäjiä kohtaan, joten tässäpä siihen liittyvä neuvo. Textpatternissa voidaan periaatteessa koko sivuston laajuudella julkaista sisältöä hyvin vaivattomalla tavalla. Huoltoilmoituksen voi tehdä esimerkiksi luomalla lomakkeen huoltomoodi ja antamalla sen lomaketyypiksi misc. Sen lomakkeen sisälle voidaan laittaa joku ytimekäs ilmoitus siitä, mitä ihmettä oikein tapahtuu. Vaikka näin:

<p id="huoltomoodi"><strong>Nnngggh!</strong> Blogia huolletaan nyt vielä ihan vähän. Outouksia voi ilmetä.</p>

Tuo CSS-selektori auttaa tekstikappaleen muotoilemisessa. Palikasta voisi pyöräyttää vaikka sellaisen samanlaisen mitä YouTuben jampatkin käyttävät. Laitetaan vaikka näin:

p#huoltomoodi {
padding: 5px;
margin: 0;
background: #ffc;
border-bottom: 1px solid #fcc;
text-align: center;
color: #000;
}

Tämän huoltomoodi-ilmoituksen voi puklata ihmisten ilmoille kutsumalla Textpatternin sisällä sivupohjassa sellaista lomaketta kuin huoltomoodi. Koodi, jolla sen lomakkeen saa näkyviin, on tässä:

<txp:output_form form="huoltomoodi" />

Suosittelen sijoittamaan tuon koodirivin heti <body>-tagin jälkeen. Vaikka meikäläisen tässä esimerkissä esittämä CSS-merkkaus on tuollainen, sitä ei tietenkään ole pakko käyttää samalla tavalla omalla saitilla, sillä soveltaahan saa ja kannattaa. Esimerkkimerkkauksessain se tekstikappale laitetaan vaaleankeltaiselle pohjavärille mustalla värillä, lihavoituna ja se teksti on tasattu keskelle (keskitetty keskelle?). Lisäksi tekstipalikka saa ohuen vaaleanpunaisen reunaviivan alaosaansa.

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "Sivuston huollosta" muokattiin viimeksi 4079 päivää sitten, eli maanantaina 28.12.2009 kello 09:09.Tähän kirjoitukseen ei ole naputeltu yhtään kommenttia.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 0 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2009/08/23/sivuston-huollosta.

Korinaa kuopasta: Sivuston huollosta.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Sivuston huollosta. Se julkaistiin 23. päivä elokuuta 2009. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!