Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

Hei Samuel! Juuri tätä tarkoitin

Taustakuvatesti on päivän sana. Tai linkki. Tuolla testisivulla on siis sellainen jännittävä efekti, jossa parin kuvatiedoston ja CSS-merkkauksen avulla on luotu kolmiulotteista menoa ja meininkiä. PNG-kuvatiedostot, jotka on tallennettu 24-bittisiksi ja osittain läpinäkyviksi (alpha channelilla) on sijoitettu toinen toisensa päälle.

Tällaisen efektin näin ensimmäistä kertaa jollakin englanninkielisellä nettisivustolla, jossa oli ikään kuin viidakon pöpelikköä toteutettu nettisivuston ulkoasuun tällä tavalla.

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "Hei Samuel! Juuri tätä tarkoitin" muokattiin viimeksi 4905 päivää sitten, eli torstaina 12.03.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 7 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Samuel kommentoi 5223 päivää sitten

Hahaha, you sure got my attention! Toi on kyllä kieltämättä helvetin tyylikäs. Käytetään vaikka tuota? Puutkin on tyylikkäitä.

Petri kommentoi 5223 päivää sitten

Nööööy… Siis voihan tätäkin käyttää, mutta tarkoitin alunperin demonstroida sinulle sitä kolmiulotteisuutta, jota ajattelin siihen vaaleanpunaiseen ulkoasuun. Laitoin sinulle pari päivää sitten demoversion siihen sivustoon ja siinä olisi tarkoitus käyttää periaatteeltaan samaa kolmiulotteisuusefektiä kuin mitä tässä esitellään. Ääh. Suollan tänään tekstiä turhan tönkösti, mutta laitan kohta siulle mailia tämän tapauksen merkeissä.

Gocom kommentoi 5222 päivää sitten

Prosentuaalisesti toistuva kuva ja toinen kuva ja toinen kuva… Siis täh? Mikä on tuon idea, siis muuta kuin olla vain kuvia, kuvien päällä. En silleen näe tuossa silleen mitään kolmiulotteista sinäänsä. Ja eipä tuota png:tä saa toimimaan mitenkään IE:llä sillä se toistuu. Tai saa javascriptin avulla, mutta samalla hajoaa jotain muuta, kuten position: absolute. Luultavammin.

Toisekseen liikkuvat pallot. Hmm, okei. prosenttien takia, mutta joo… Kuka muuten liikuttelee ikkunaa edes takaisin kuin addiktoitunut scrätcääjä dj jolla on vierotusoireita, tai epileetikko jonka käsi tärisyttää ikkunaa edestakaisin? :P

Tuosta tuli mieleen. Kuinkakohan moni selaa nettiä pienennetyllä ikkunalla ja kuinka moni kokoruudulla… Vaikuttaa suunnitteluun aikatavalla tuo seikka joo. Erityisesti taulukoita ja rajoittamatonta floattia/leveyttä/positionia käytettäessä. Ja tietysti korkeuttakin, erityisesti jos sivusto on suunniteltu selattavaksi oikealta vasemmalle, eikä ylhäältä alas.

Petri kommentoi 5222 päivää sitten

Tuo on siis esimerkki, joka näyttää miten sen elävän taustakuvan saa toteutettua. Liikkuvien pallojen ja viivojen ja hahmojen tilalle voi rakentaa vaikka minkälaista… Täl’viisiin voisi laittaa esimerkiksi kaupungin rakennusten siluetteja vieretysten ja syvyyssuunnassa.

Selainikkunan koon säätäminen on kieltämättä aika harvinaista, mutta tällä tempulla saa joka tapauksessa luotua eri kokoisten selainikkunoiden käyttäjille omanlaisensa taustakuvan. :-)

Kimmo. kommentoi 5221 päivää sitten

Tarkoittanet pöpeliköllä Silverback -sivuston parallax-efektiä? Tutoriaali How to recreate Silverback’s parallax effect selventää asiaa.

Petri kommentoi 5220 päivää sitten

Jep! Tuo Silverbackin suunnalla käytetty efekti on juuri se mitä yritin apinoida. Niinhän se menikin. Siellä on sitä taustakuvatsydeemiä käytetty todella hyvin. Kannattaa kunkin käydä tarkastamassa tilanne osoitteessa www.silverbackapp.com niin näette miten se tositilanteessa toimii.

Timo L. kommentoi 5214 päivää sitten

Yritin tehdä Silverlightilla vastaavaa, joka reagoisi hiireen liikkeisiin, mutten saanut kovin nättiä aikaiseksi. Täytynee yrittää paremmalla ajalla uudelleen.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 7 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2008/04/28/hei-samuel-juuri-tata-tarkoitin.

Korinaa kuopasta: Hei Samuel! Juuri tätä tarkoitin.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Hei Samuel! Juuri tätä tarkoitin. Se julkaistiin 28. päivä huhtikuuta 2008. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!