Korinaa kuopasta

Jo 582 juttua!

Tilaa RSS tai Atom

Jukan parhaat pluginit Textpatternille

Jukka on tehnyt tiettävästi ainakin parin vuoden ajan noita Textpatternin liitännäisiä ja julkaissut niitä roppakaupalla eri käyttötarkoituksia varten. Häneltä on ilmestynyt viime aikoina uusia plugineja ehkä kerran kuukaudessa, tai suurinpiirtein siihen tahtiin. Noita liitännäisiä, joita hän on julkaissut rah-prefiksillä, varten on aikoinaan avattu englanninkielinen nettisivusto Rahforum.biz. Suosittelen Textpatternin kanssa pelaavia heppuja kurkistamaan tuonne, koska siellä on aidosti hyödyllisiä plugineja useitakin. Vaikka valtaosaa noista liitännäisistä en ole vielä käyttänyt, olen “ottanut omaksi” ainakin superhyvän metatietojen tekemiseen koodatun rah_metas-liitännäisen ja Textpatternissa toimivan Textile-muotoilukielen tekemistä helpottavan rah_textile_bar:in. Molemmat pluginit voi ladata tarkempien käyttöohjeiden kera tuolta Rahforumista.

rah_metas

Tuo rah_metas sisältää aika paljon asetuksia, joten sen suhteen voi olla syytä vähän tarjota lämmintä kättä ja myötätuntoa. Tuon pluginit laittaminen käyttövalmiiksi tapahtuu lataamalla liitännäinen ja asentamalla, sekä aktivoimalla sen. Sama tapahtumaketju on kaikissa muissakin Textpatternin plugineissa. Lisäksi rah_metas kaipaa toimiakseen erityisen tagin sijoittamista sen nettisivun lähdekoodiin, jossa liitännäistä halutaan käyttää. Esimerkiksi tässä blogissa olen ahtanut head-lohkon väliin seuraavanlaista rimpsukkaa:

<txp:if_individual_article>
<txp:rah_metas description_trail=" [&hellip;]" words="20" maxchars="198" keywords_from="keywords" relnext="Seuraava" relprev="Edellinen" />
</txp:if_individual_article>

Yllä esitetty koodi tarkistaa aluksi onko käyttäjä yksittäisellä sivulla. Jos on, imuroidaan artikkelin leipätekstistä tai johdantotekstin kentästä parikymmentä sanaa. Niistä muodostetaan meta description. Sen jälkeen se kurlaa esiin myös meta keywords -tagia varten avainsanoja Textpatternin Avainsanat-kentän sisältä. Kolmas ja neljäs pluginin tekemä juttu on luoda yksittäisen artikkelin kohdalla relaatiolinkki seuraavaan ja edelliseen artikkeliin. Jos esimerkiksi Avainsanat-kenttä on tyhjä, silloin ei ilmesty lainkaan meta keywords -kenttääkään sivun lähdekoodiin.

rah_textile_bar

Koodarivelhon pluginikokoelman toinen kruununkivi on rah_textile_bar, joka helpottaa artikkelissa esitetyn tekstin ja muun sisällön muotoilemista luomalla Textpatternin Kirjoita-välilehdelle oman työkalupalkkinsa — tämä palkki on räätälöitävissä esittämään halutut tagit ja piilottamaan turhat. Pluginin luoma WYSIWYG-henkinen palkki latautuu todella nopeasti. Se on myös ulkoasultaan sen verran neutraali, ettei se kiinnitä jatkuvasti huomiota pääpointista, elikkäspelikkäs tekstin ja muun sisällön luomisesta.

Kun rah_textile_bar on asennettu ja aktivoitu, se luo Textpatterniin uuden välilehden Laajennukset-osioon. Pluginin generoima välilehti saa nimen Textilebar. Sinne siirtymällä voidaan laittaa piiloon / tuoda esille haluttuja tageja tuossa Textile-palkissa. Minä koen järkevimmäksi piilottaa kaikki sellaiset tagit, joille ei todellakaan ole käyttöä. Haluan pitää sen muotoilupalkin yhden rivin korkuisena, joten piilotan ainakin seuraavat tagit:

Koska aika on arvokasta, kannattaa tutustua tähän alla näkyvään listaan jos mielit löytää tämän nettisivuston parhaat kirjoitukset. Tässä alapuolella on kaikkein luetuimpia kirjoituksia Korinaa kuopasta -blogin aarreaitasta. Kirjoitukset on järjestetty suosituimmuusjärjestykseen siten, että luettelon kärjessä on tällä hetkellä eniten lukukertoja saaneet kirjoitukset.

Luetuimpia blogimerkintöjä

Blogimerkintää "Jukan parhaat pluginit Textpatternille" muokattiin viimeksi 4079 päivää sitten, eli maanantaina 28.12.2009 kello 09:09. Kirjoitukseen on julkaistu kommentteja 2 kpl. Kaikki kirjoituksen saamat kommentit löytyvät suoraan tämän tekstimötikän alapuolelta.

Julkaisun kommentit

Gocom kommentoi 4181 päivää sitten

Omgz, tämähän blogi käy taas kuumana ja kaiken lisäksi uudella ulkoasulla. Jopas jopas. Mukava juttu :-)

Tuo uusien pluginien julkaisu tahti on ehkä ollut hieman hiipumaan päin. Tai riippuu enemmänkin vapaa-ajasta ja oikeastaan myös siitä että niitä on tuo puolisataa, joka parhaimmillaan tarkoittaa 20 päivitystä viikossa. Olleet, ja ovat edelleen, hauskat 2 vuotta, kuukausi ja 20 päivää :-P

Hyvä että donitsit, siis pluginit, ovat maistuneet.

Petri kommentoi 4178 päivää sitten

Hyvä kun löysit sinäkin tiesi tänne! Mahtava juttu. Kannattaa tsekata myös muita blogimerkintöjä tämän plugineista kertovan lisäksi, koska ainakin pari mahdollisesti sinuakin kiinnostavaa juttua voi löytyä. ;-) Esimerkiksi se taustakuvan vaihtamisesta kertova kirjoitus saattaa olla teitistäkin hyödyllinen.

Oho! Tämän julkaisun kommentointi onkin jo suljettu. Kun tämän julkaisun kommentointi oli vielä avoinna, tälle julkaisulle kirjoitettiin yhteensä 2 kommenttia. Tämä artikkeli on lokeroitu kategoriaan . Tämän julkaisun kestolinkin osoite on http://www.kuopassa.com/weblog/2009/09/08/jukan-parhaat-pluginit-textpatternille.

Korinaa kuopasta: Jukan parhaat pluginit Textpatternille.

Selaat tällä hetkellä blogimerkintää Jukan parhaat pluginit Textpatternille. Se julkaistiin 08. päivä syyskuuta 2009. Voit siirtyä lukemaan blogin tuoreimpia kirjoituksia klikkaamalla tiesi weblogin etusivulle. Tässä blogissa julkaistaan kiinnostaviksi katsomiani asioita, joten jos tiedät kiinnostavan nettiin liittyvän aiheen, josta kannattaisi kirjoittaa, laita palautetta!